TPC-C record en nieuwe supercluster voor Sparc

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Oracle herbevestigt het belang van de Sparc-processor met een TPC-C record, een nieuwe Supercluster, een Sparc-gesteund Exalogic systeem en nieuwe M-servers.

Oracle herbevestigt het belang van de Sparc-processor met een TPC-C record, een nieuwe Supercluster, een Sparc-gesteund Exalogic systeem en nieuwe M-servers.

De jarenlang kwakkelende resultaten van Sun deden allicht heel wat gebruikers van Sparc-gesteunde Sun systemen twijfelen aan de toekomst van deze processorarchitectuur. Na de overname onderstreepte Oracle het belang van de Sparc omgeving en kondigde het een roadmap voor deze technologie aan.

Deze roadmap wordt nu – zelfs wat versneld – ingevuld met een rist aankondigingen, met op kop een nieuw TPC-C record. Met zo’n 30,2 miljoen TPC-C transacties per minuut, op een Sparc Supercluster (27 servers) met de nieuwe T3 16-core processoren is “deze throughput haast drie maal beter dan de vorige recordhouder, een IBM Power-7 gesteunde cluster met DB2, en dat met een 66 procent betere prijs/performantie verhouding”, aldus Bob Shimp, vice-president product marketing in een vooraankondiging.

De onderliggende Supercluster omgeving (met onder meer Flashfire solid state array, Infiniband en ZFS opslag appliance) wordt aangeboden voor data-intensieve toepassingen en werd “in nauwe samenwerking met de ontwikkelaars geoptimaliseerd voor de Real Application Cluster [RAC] software.”

Voorts werd een Sparc-gesteund Exalogic Elastic Cloud systeem aangekondigd voor applicatieserverdoeleinden, meteen ook het eerste niet x86-gesteund systeem in dit gamma. Hiermee wordt gemikt op de markt voor de consolidatie van servers met zowel Java- als non-Java toepassingen. Over een Sparc-gesteund Exadata systeem werd “op dit ogenblik geen aankondigingen gedaan.”

Ook de Sparc Enterprise M-series serversystemen kregen een update, met een nieuwe VII+ processor, die overigens gemengd met andere Sparc processoren in een zelfde box kan worden aangewend. Deze systemen werden in samenwerking met Fujitsu.

Nog wat processoren betreft, stelde Shimp dat de volgende generatie van T-processoren, de T4, al “in volume wordt getest in onze laboratoria.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content