Transics doet ruilbod op Punch

Telematicabedrijf Transics heeft een schriftelijk voorstel aan sectorgenoot Punch overgemaakt om de activiteiten te integreren.

Telematicabedrijf Transics heeft een schriftelijk voorstel aan sectorgenoot Punch overgemaakt om de activiteiten te integreren.

Al enkele maanden doen de geruchten de ronde dat Transics en Punch (Punch Telematix en Punch International) fusiegesprekken voeren. Eind januari werd de handel in de aandelen zelfs al enkele dagen geschorst tot Transics met de bevestiging van eerste gesprekken kwam. “Deze gesprekken mondden vooralsnog niet uit in enige overeenstemming of formele engagementen”, luidde het toen.

Nu meldt Transics dat het “een schriftelijk, niet-bindend voorstel aan Punch Telematix en Punch International heeft overgemaakt, waarin Transics haar interesse bevestigt om een integratie van Transics en Punch Telematix nader te onderzoeken en uit te werken.” Transics legt er de nadruk op dat het nog maar om een indicatief ruilbod en een niet-bindend voorstel gaat. In het voorstel wordt Punch Telematix gewaardeerd op ongeveer 12 miljoen euro.

Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in telematica zoals intelligente boordcomputers die uitgerust zijn met machine-to-machine simkaarten. Bij Transics is Mobistar een van de grote leveranciers. Bij Punch Telematix is Proximus dan weer klant aan huis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content