Trasys komt in handen van NRB

Ulrich Penzkofer, CEO van NRB. © NRB

Met de overname van Trasys heeft NRB de ambitie om een van de grootste ICT-spelers van het land te worden.

Trasys telt ongeveer zevenhonderd medewerkers en haalde vorig jaar een omzet van 74 miljoen euro. Het bedrijf ontstond bij Tractebel, maar na 2006 kwam er een management buy-out met de steun van GIB (de dochtervennootschap van Achtermans & Van Haaren en CNP).

Met de overname krijgt de NRB Groep honderd procent van de aandelen in handen. Zo wordt de groep, die voor de overname meer dan 1100 mensen telt en 222 miljoen euro omzet draait, een van de grootste spelers van het land. De ambitie is om te groeien tot meer dan tweeduizend medewerkers met een totaalomzet van meer dan 300 miljoen euro. Hoeveel NRB op tafel legt voor de overname is niet bekend.

Ulrich Penzkofer, ceo van de NRB Groep benadrukt het strategisch belang van de overname. “De overname van Trasys zal onze competenties versterken (vooral op het vlak van vertical solutions, sourcing en near-shore capaciteiten), het zal onze organisatie in haar geheel versterken en het zal onze positie bij onze klanten versterken. Voor ons was Trasys bovendien de ‘perfect match’ zowel op het vlak van de portefeuille aan diensten, de sector- en technologische expertise die zij aanbrengen als op het vlak van cultuur als Belgische technologieprovider. Samen kunnen we de nummer 1 worden in België met een omzet boven de 300 miljoen en met meer dan 2000 medewerkers.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content