Trasys laaft zich aan Waals water

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Société Wallonne Des Eaux (kortweg SWDE, de Waalse watermaatschappij) heeft Trasys geselecteerd voor de ontwikkeling en het onderhoud van het beheersysteem (SCADA) voor haar productievestigingen.

De Société Wallonne Des Eaux (kortweg SWDE, de Waalse watermaatschappij) heeft Trasys geselecteerd voor de ontwikkeling en het onderhoud van het beheersysteem (SCADA) voor haar productievestigingen.

De SWDE is de grootste producent en verdeler van drinkwater in Wallonië. De maatschappij wint, zuivert en bewaart het water in 2.000 productievestigingen, waaronder 600 pompinstallaties en 1.000 waterreservoirs. Die vestigingen gebruiken momenteel onderling verschillende en verouderde informaticasystemen om meetgegevens over het water en de machines te verzamelen, te verwerken en te visualiseren. De Belgische it-dienstverlener Trasys werd na een 2 jaar lopend aanbestedingtraject gekozen om een nieuw, eenvormig SCADA-systeem te ontwikkelen, te implementeren en te onderhouden. Het contract is goed voor 6,5 miljoen euro en loopt over 10 jaar: de eerste drie jaar ontwikkeling en implementatie en nadien onderhoud.

Trasys zal de nieuwe oplossing bouwen op basis van software van partner Wonderware. Het zal de goede werking van de uitrusting en metingen van het water en van de installaties van de productievestigingen verzorgen. Het zal ook signaleren wanneer er iets mis is of wanneer een grenswaarde bereikt is, en wat er dan moet gebeuren. Trasys zal het SCADA-systeem integreren met twee andere systemen die belangrijk zijn voor de SWDE: dat voor het laboratorium en het programma om het onderhoud van de machines te beheren.

Het is niet het eerste contract van Trasys bij SWDE. Sinds vorig jaar onderhoudt het er ook al de bedrijfssoftware van SAP . Vorige contracten bij SDWE werden onder meer gewonnen door Star-Apic (vervanging en uniformisering van de GIS-oplossingen) en Damovo (het beheer van het wan-netwerk).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content