Tulip is helemaal uitgebloeid

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Nedfield, de huidige eigenaar van Tulip, is failliet verklaard.

Nedfield, de huidige eigenaar van Tulip, is failliet verklaard.

Eind juni staakte Nedfield – dat al enkele jaren in ernstige problemen zat – noodgedwongen al de betalingen. In het afgelopen jaar werden al heel wat dochterbedrijven van de hand gedaan, en gingen er een aantal over de kop. Toen eind juni het moederbedrijf zelf ook uitstel van betaling aanvroeg, werd het duidelijk dat een faillissement niet lang meer op zich kon laten wachten.

Met het faillissement van Nedfield, verdwijnt het merk Tulip. De eens zo bloeiende computertulp, werd in 1979 opgericht in het Nederlandse ‘s-Hertogenbosch. Aanvankelijk startte het bedrijf als importeur van Amerikaanse computers, maar in 1983 ontwikkelde het een eigen pc. Op een bepaald ogenblik was Tulip zelfs de vierde grootste computerverkoper in Europa en kon het op de Nederlandse markt zelfs strijden om de eerste plaats met IBM.

De kans is groot dat het merk Tulip nu definitief verdwijnt, tenzij een grote tovertruuk à la Commodore uitgehaald wordt. [Op de website] van Nedfield staat een korte mededeling over het faillissement dat zegt dat ‘de consequenties nog niet in te schatten zijn’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content