Tv-app Stievie niet waterdicht

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De nieuwe mobiele tv-dienst Stievie is nog niet eens voor het grote publiek toegankelijk, of er zit al een lek in. Een blogger die geen login heeft, kreeg via een achterpoortje toch toegang.

70.000 mensen hebben zich onlangs ingeschreven om Stievie – dat zich nu nog in een soort bètafase bevindt – uit te proberen, van wie 10.000 gebruikers een testaccount kregen.

Eén van de 60.000 achterblijvers, een blogger, bleef niet bij de pakken neerzitten, en zocht een manier om toch tv te kunnen kijken via Stievie.

Hij ging na hoe de app in elkaar steekt, en ontdekte daarbij dat de ontwikkelaars van Stievie – het Nederlandse Triple-IT – toevallig een demo-app (Vinsion) in de App Store hebben zitten die helemaal identiek is aan de Stievie-app.

Door de login-url van de Vinsion-app te vervangen door die van Stievie, kreeg hij toegang tot de mobiele televisiedienst. Via trial and error kon de blogger op ongeveer dezelfde manier ook de playlists van Eén, vtm en VIER raadplegen. Dit kan zowel op een iPhone of iPad als op een computer of Android-apparaat.

De volledige blogpost lees je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content