Twee Belgische winnaars op Olympiade voor Informatica

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

België won onlangs 2 – bronzen – medailles op de Internationale Olympiade voor Informatica (IOI) die plaatsvond in Australië.

België won onlangs 2 – bronzen – medailles op de Internationale Olympiade voor Informatica (IOI) die plaatsvond in Australië.

Met 299 deelnemers uit 80 landen is de Internationale Olympiade voor Informatica (IOI) een wedstrijd die jonge middelbare scholieren met een passie voor informatica bijeenbrengt.

De editie van 2013 vond begin juli plaats in Brisbane, Australië. Ons land stuurde een delegatie van 4 deelnemers die uitgeblonken in de Belgische proef van de Olympiade, namelijk Floris Kint (6de middelbaar, Onze-Lieve-Vrouwecollege, Oostende), Victor Lecomte (6de jaar, Lycée Martin V, Louvain-la-Neuve), Simon Tihon (6de jaar, Institut de l’Enfant-Jésus, Nijvel) en Hannes Vandecasteele (6de jaar, Onze-Lieve-Vrouwecollege, Oostende).

Het viertal werd begeleid door Damien Leroy, teamleider, en Joachim Ganseman, zijn assistent.

Op deze 4de opeenvolgende deelname van een Belgische delegatie won Floris Kint een bronzen medaille en plaatste hij zich als 111ste met 290 punten, en ook Victor Lecomte won een bronzen medaille. Hij eindigde op de 125ste plaats (264 punten).

Simon Tihon belandde op de 186ste plaats (157 punten), terwijl Hannes Vandecasteele 202ste werd (136 punten).

De afspraak ligt al vast voor de editie van 2014, die zal doorgaan in Taipei (Taiwan).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content