Twee doden door explosie bij iPad-bouwer

Bij een explosie in een nieuwe fabriek van Foxconn zijn twee mensen om het leven gekomen.

Bij een explosie in een nieuwe fabriek van ’s werelds grootste elektronicafabrikant Foxconn in China zijn twee mensen om het leven gekomen. Zestien werknemers raakten gewond, drie van hen liepen zware verwondingen op. Het ongeval gebeurde vrijdagavond in een laptopfabriek van het Taiwanese bedrijf in China.

Het onderzoek naar de oorzaak van de explosie is aan de gang, meldde persagentschap Xinhua op gezag van het stadsbestuur van de zuidwestelijke metropool Chengdu. De fabriek was pas in oktober 2010 opengegaan met een investering van 2 miljard dollar.

Eerste berichten die aangaven dat in de fabriek ook tabletcomputers als de iPad 2 van Apple gemaakt worden, konden niet bevestigd worden. Xinhua sprak enkel van een laptopproductie. Foxconn produceert onder andere voor Apple, maar ook voor Hewlett-Packard, Dell, Motorola, Nokia en Nintendo.

De arbeidsomstandigheden bij Foxconn kwamen vorig jaar in opspraak naar aanleiding van verscheidene zelfmoorden van personeelsleden. Het bedrijf verplaatste een deel van zijn productie naar China omdat de lonen daar lager liggen. Foxconn stelt in China ongeveer 900.000 mensen tewerk.

Bron: Belga

Partner Content