Twee nieuwe opdoffers voor Bitcoin

De afgelopen week raakte bekend dat er twee bitcoinplatformen zijn gehackt. Eén sluit de deuren. De andere maakt zich sterk dat het de gestolen bedragen kan terugbetalen.

De afgelopen week raakte bekend dat er twee bitcoinplatformen zijn gehackt. Eén sluit de deuren. De andere maakt zich sterk dat het de gestolen bedragen kan terugbetalen.

Begin deze week maakte Flexcoin, een virtuele bank voor Bitcoins, bekend dat het werd aangevallen en bestolen. Tijdens die digitale inbraak zijn er 896 BTC versluisd naar twee adressen. In een verklaring zegt het bedrijf dat het hierdoor meteen zijn activiteiten moet staken.

Enkele dagen later raakt bekend dat Poloniex, een tradingplatform voor Bitcoins ook werd gehackt. Hier werd 12,3 procent van de totale voorraad gestolen. Transacties zijn hierdoor niet meer mogelijk. Maar van een stopzetting is geen sprake.

Beide berichten komen er kort na het verdwijnen van Mt. Gox. Een Japans tradingplatform dat eerder al werd gehackt en nadien spoorloos verdween. Intussen heeft het bedrijf uitstel van betaling gevraagd en loopt de schuldenberg op tot 6,5 miljard yen (46 miljoen euro).

Maar Flexcoin en Poloniex hanteren wel een betere communicatie over het probleem. Op de website van eerstgenoemde staat te lezen dat de zogenaamde cold storage coins niet zijn geraakt. Zij kunnen dus hun virtuele munten gewoon opvragen.

Bij Poloniex legt zaakvoerder Tristan D’Agosta op het forum van Bitcointalk uit hoe de diefstal in zijn werk is kunnen gaan. Hij wijst op een kwetsbaarheid waardoor hackers meerdere opvragingen tegelijk deden en er meer geld werd uitgekeerd dan normaal. Een fout die volgens hem had kunnen vermeden worden mochten de opvragingen na elkaar in plaats van tegelijk gebeuren.

Opmerkelijk is dat D’Agosta zegt dat hij de gestolen bedragen wil terugbetalen. Hoeveel dat is zegt hij niet. Maar volgens The Register schatten specialisten het bedrag op zo’n vijftigduizend dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content