Tweede e-mailloze vrijdag komt eraan

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Komende vrijdag is het voor de twee keer e-mailloze vrijdag in ons land. Bedrijven en particulieren krijgen de oproep om die dag zo weinig mogelijk e-mails te versturen.

Komende vrijdag is het voor de twee keer e-mailloze vrijdag in ons land. Bedrijven en particulieren krijgen de oproep om die dag zo weinig mogelijk e-mails te versturen.

Initiatiefnemer is communicatieconsultant Gunnar Michielssen. Hij wil mensen bewuster doen omgaan met e-mail. “E-mail dreigt ten onder te gaan aan zijn eigen succes”, klinkt het in een persbericht. “Het aantal e-mails blijft schrikbarend groeien ten koste van de efficiëntie en het persoonlijk contact. Ook het psychologisch welzijn lijdt zwaar onder het e-mailverkeer: alsmaar vaker wordt de e-mailterreur gezien als de oorzaak van overmatige stress, burn-out en erger… Door de opkomst van blackberry’s en soortgelijke toestellen waarmee e-mails de klok rond kunnen worden verstuurd en gelezen, neemt het probleem alleen nog maar toe.” Michielssen verwijst zelfs naar de reeks zelfmoorden bij France Telecom. E-mail zou volgens hem daar mogelijk mee aan de basis liggen.

Zijn plan is dus een (symbolische) e-mailloze vrijdag. “Voor sommigen kan een Nationale E-mailloze Vrijdag een extreme reactie lijken. Toch is het haalbaar, want we hebben zoveel andere communicatiemiddelen ter beschikking dat het absurd is te denken dat één dag zonder e-mail het einde van de wereld betekent”, aldus Michielssen nog. “Het tegendeel is waar. Het is een ideale strategie om mensen de meerwaarde van andere media als telefoon of direct contact te laten herontdekken.”

http://www.emaillozevrijdag.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content