“Tweedehands iPhones enorm populair”

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Aan de vooravond van de lancering van de iPhone 5S en 5C, piekt de verkoop van tweedehands exemplaren. Dat blijkt uit cijfers van de zoekertjessite 2dehands.be.

Telkens wanneer Apple een nieuwe iPhone boven de doopvont houdt, piekt de verkoop van tweedehands modellen. Dat is nu, aan de vooravond van de lancering van de iPhone 5S en mogelijk ook de goedkopere iPhone 5C, niet anders.

Op de Belgische zoekertjessite 2dehands.be blijken tweedehands iPhones enorm gegeerd. Er wordt op dit moment ruim 4.000 keer per dag gezocht naar een oud iPhone-model. Dat is een stijging van 10 procent tegenover vorig jaar, ten tijde van de lancering van de iPhone 5.

Ook het aanbod aan tweedehands iPhones stijgt in deze periode. Er worden nu zo’n 6.000 oudere Apple-telefoons te koop aangeboden op 2dehands.be. Vorig jaar waren dat er rond deze tijd nog 3.500.

Eén derde van de mensen die op zoek zijn naar een tweedehands gsm of smartphone, kijken voor een iPhone. 20 procent van de gebruikers zoekt een Samsung-telefoon.

Waarom zijn tweedehands iPhones zo populair? “Apple-producten blijven enorm prijzig, en dat is de reden waarom veel mensen voor een ouder exemplaar willen gaan”, zegt Aldine Reinink van 2dehands.be. “Als je een goede iPhone op 2dehands.be aanschaft, komt dat je gemiddeld 25 procent goedkoper uit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content