Twitter-aandeel daalt in waarde na overnamebod van Elon Musk

Musk op Twitter.

Twitter heeft donderdag uiteindelijk aan beurswaarde verloren op Wall Street. Het socialemediabedrijf begon de handelsdag nog met een flinke plus na een overnamebod van Elon Musk.

De Amerikaanse aandelenbeurzen gingen met verliezen het lange paasweekend in. Op tweede paasdag wordt in de Verenigde Staten gehandeld.

Een paar uur nadat Musk zijn overnamebod bekendmaakte zei hij te betwijfelen of zijn overnamepoging van Twitter gaat slagen. De rijkste man ter wereld zei dat hij een plan B heeft als Twitter zijn aanbod afwijst. Daar trad hij niet over in detail. Musk biedt 54,20 dollar per aandeel. Evengoed daalde de waarde van Twitter met 1,7 procent tot 45,08 dollar per aandeel. De steenrijke Saudische prins Al-Waleed bin Talal, die zo’n 4,4 procent van de aandelen van Twitter bezit, heeft het bod van Musk al afgewezen.

Ook Tesla verliest

Om de overname te bekostigen zou Musk onder meer een deel van zijn aandelen in Tesla kunnen verkopen. Dat zou de waarde van de elektrische autobouwer wel negatief kunnen beïnvloeden.

Tesla verloor 3,7 procent. De Dow Jonesindex verloor 0,3 procent tot 34.451,23 punten. De S&P 500 daalde 1,2 procent tot 4392,59 punten en de Nasdaq eindigde met een verlies van 2,1 procent op 13.351,08 punten. Rentevrees hield beleggers in de greep. Techaandelen worden als risicovol gezien en als de rente stijgt kiezen veel beleggers ervoor om wat minder risico te nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content