Twitter-account topman Google gehackt

Google-CEO Sundar Pichai tijdens de keynote op Google I/O. © Reuters

Hackers hebben een bericht weten te plaatsen op het Twitter-account van Google-topman Sundar Pichai. Een groep genaamd OurMine zou erachter zitten, meldt The Next Web.

De hackers hebben berichten geplaatst op de vraag-en-antwoordwebsite Quora via het account van Pichai, dat ook is gekoppeld aan zijn Twitter-account. Daardoor lukte het OurMine hun hack bekend te maken aan alle 508.000 volgers van Pichai.

De tweets zijn inmiddels verwijderd, maar The Next Web beschikt over een screenshot. De groep wist eerder deze maand ook al de Twitter- en Pinterest-accounts van baas van Facebook Mark Zuckerberg te hacken. OurMine richtte het vizier ook al op topman van Spotify Daniel Ek.

OurMine kon naar eigen zeggen inbreken in het account van Pichai via een kwetsbaarheid in het platform van Quora. Daar zou de groep melding van hebben gemaakt bij het bedrijf. OurMine, dat zich voordoet als beveiligingsbedrijf en zijn diensten aanbiedt aan degenen die de groep op de korrel neemt, stelt dat slechts sprake was van een test. De hackers zeggen nooit de wachtwoorden te veranderen.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content