Twitter bakt het bruin

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Broodje gebakken? Je leest het eerst op Twitter!

Broodje gebakken? Je leest het eerst op Twitter!

Een Londense bakker heeft een systeem bedacht waarbij ‘followers’ van zijn Twitter-account meteen op de hoogte gebracht worden wanneer er… brood uit de oven komt. Klanten die verslaafd zijn aan de geur van vers, ovengebakken brood, en maar al te graag een nog lichtjes warme boterham met choco eten, weten zo meteen wanneer ze naar bakker Albion moeten trekken.

[‘BakerTweet’] is bedacht door het gespecialiseerde webtechnologiebedrijf Poke London. In een reactie aan het persbureau AFP geeft David Dedrick, manager van bakkerij Albion, toe dat het idee ontstaan is vanuit een redelijk ‘egoïstische’visie. “De werknemers van Poke Londen werken recht tegenover de bakkerij. Ze wilden eigenlijk altijd als eerste weten wanneer de croissants klaar waren”, aldus David Dedrick. Poke London spreekt ondertussen wel over een gigantisch succes.

Het technologische concept is overigens helemaal niet ingewikkeld. In de bakkerij is een kleine witte doos met een draaiknop geplaatst. Via die draaiknop kan de bakker aangeven welke broodjes er precies gebakken zijn, waarna een eenvoudig tekstbericht naar de Twitter-account gestuurd wordt via het draadloos internet. Moest je toevallig nog eens in Londen zijn: hou dan zeker @albionsoven in de gaten op Twitter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content