Twitter blokkeert persoonlijke account van samenzweringsparlementslid Marjorie Taylor Greene

Marjorie Taylor Greene

Twitter heeft de persoonlijke account van het Republikeinse lid van het Huis van Afgevaardigden Marjorie Taylor Greene geblokkeerd wegens het schenden van het beleid omtrent ‘desinformatie over covid-19’.

Dat maakte het platform zondag bekend.

Het parlementslid uit Georgia verdedigde tot voor kort de samenzweringstheorieën van QAnon. Ze is een uitgesproken aanhanger van oud-president Donald Trump, en blijft ook Trumps beweringen herhalen dat de presidentsverkiezingen van 2020 zijn ‘gestolen’. Greene staat ook bekend om haar stellingname tegen vaccinaties en haar uitspraken over de pandemie, waarvan ze de ernst zwaar overtrokken vindt.

Twitter zei dat het gaat om het persoonlijke account van Greene, @mtgreenee. Ze heeft nog wel toegang tot haar officiële Twitter-handle, @RepMTG. Greene gebruikte vaker haar persoonlijke account. De werkaccount wordt vooral gebruikt door haar medewerkers.

‘Communistische revolutie’

Greene stelde in reactie op de maatregel dat Twitter ‘een vijand van Amerika is en de waarheid niet aankan. Dat is prima, ik zal Amerika laten zien dat we ze niet nodig hebben en dat het tijd is om onze vijanden te verslaan’. Volgens haar biedt Twitter hulp bij het tot stand komen van een ‘communistische revolutie’.

Twitter specificeerde niet wat Greene had getweet om de straf te verdienen. Maar een recente tweet, waarin ze het had over ‘extreem hoge aantallen covid-vaccin-overlijdens’, komt in aanmerking.

Haar account was in augustus al een week opgeschort nadat ze tweette dat de geneesmiddelenautoriteit FDA geen covid-19-vaccins moet goedkeuren omdat niet aangetoond is dat die de verspreiding van het virus vertragen.

Tijdens haar campagne in 2020 werd Taylor Greene berucht om haar samenzweringstheorieën. Ze betwijfelde onder meer openlijk dat het Pentagon op 11 september 2001 door een vliegtuig was getroffen, en beweerde dat een joodse laser uit de ruimte voor bosbranden in Californië zorgde.

Partner Content