Twitter breidt fotofuncties uit en vervangt retweet mogelijk door share-knop

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Een nieuwe Twitter-functie maakt het mogelijk om tot vier foto’s te delen via één tweet, en om mensen in beelden te taggen. Daarnaast test de microblogdienst een share-knop als alternatief voor de retweet.

In een blogpost maakt Twitter melding van een nieuwe functie die het mogelijk maakt om tot vier foto’s te delen in één tweet, en om tot tien mensen te taggen in een foto, zonder daarmee het maximum van 140 tekens te overschrijden.

Als je verschillende foto’s twittert, worden deze weergegeven in een collage. Wie iemand wil taggen, geeft de namen van de gewenste gebruikers in bij ‘Who’s in this photo?’. Word je getagd, dan ontvang je een melding.

iPhone-gebruikers werden al in staat gesteld meerdere foto’s toe te voegen aan één tweet. De ondersteuning voor de webversie en voor Android volgt nog, aldus Twitter.

Misschien nog opmerkelijker is de nieuwe test die Twitter aan het uitvoeren is, waarbij de kenmerkende retweet vervangen wordt door een ‘share’-knop, en dit zowel in apps voor iOS en Android als in de webversie. Bekijk hier een screenshot.

Het moet wel gezegd dat veel van zulke Twitter-experimenten nooit uitgerold worden. Maar zowel de nieuwe fotofuncties als het nieuwste Twitter-experiment lijken aan te tonen dat de microblogdienst dichter bij de andere sociale netwerksites probeert aan te leunen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content