Twitter- en Facebookaccount van Obama gehackt

© Reuters

De officiële website, de Twitteraccount en het Facebookprofiel van de Amerikaanse president Barack Obama zijn tijdelijk gekaapt door hackers.

De officiële website, de Twitteraccount en het Facebookprofiel van de Amerikaanse president Barack Obama zijn tijdelijk gekaapt door hackers.

De aanval werd opgeëist door het Syrian Electronic Army (SEA), dat gelinkt zou zijn aan de Syrische machthebber Bashar al-Assad.

Het zou gaan om een vergeldingsactie tegen de wereldwijde afluisterpraktijken van de Amerikaanse geheime dienst NSA, deelde de groep op Twitter mee. “Obama heeft er geen ethische bedenkingen bij om de wereld te bespioneren, daarom hebben we de taak op ons genomen om revanche te nemen”.

De SEA veranderde de links op de Twitterpagina van Obama en leidde de bezoekers naar een video, die gewelddadige taferelen toont. Ook de links op de officiële Facebookpagina van Obama werden korttijdig naar de video afgeleid.

Een medewerker van Obama’s campagneteam zei aan The Huffington Post, dat de groep de Twitteraccount niet had gehackt, maar zich enkel toegang had verschaft tot de linkverkorter.

De SEA had eerder al de verantwoordelijkheid opgeëist voor aanvallen op de Twitterprofielen van grote mediamaatschappijen, waaronder The Financial Times, de Britse zender BBC en het persagentschap AP. Twee maanden geleden hadden ze ook de website aangevallen van The New York Times, waardoor haar nieuwssite uren niet meer bereikbaar was. (Belga/TE)

Partner Content