‘Twitter en Yahoo praten over fusie’

© Jason Doiy

De Amerikaanse techbedrijven Twitter en Yahoo gaan mogelijk samen verder. Volgens de Amerikaanse krant New York Post zijn de twee bedrijven met elkaar in gesprek over een fusie.

Volgens de krant zijn de onderhandelingen al weken gaande. Twitter zou een oogje hebben op Yahoo en de financiële huishouding al onder de loep genomen hebben. Ook is in een eerder stadium al bekeken of een strategische alliantie tussen de twee ‘zinvol zou zijn’.

Beide bedrijven gaat het al langer niet voor de wind.

Het ooit toonaangevende Yahoo kondigde eerder dit jaar aan alle alternatieven voor zijn toekomst te bekijken, inclusief de verkoop van de internetactiviteiten. In die tak hebben meerdere partijen interesse, waaronder AT&T en Verizon.

Met Twitter gaat het ook al langer niet goed. Het lukt het sociale netwerk maar niet om door te groeien en het kampt met tegenvallende omzetcijfers. Alle hoop is daar gevestigd op CEO Jack Dorsey, die het afgelopen jaar terug aan het hoofd kwam van het sociale netwerk.

De vraag is nu hoe serieus deze optie is. Volgens bronnen dichtbij de onderhandelingen nam Dorsey niet de moeite om aanwezig zijn bij de eerste meetings. Als de CEO van het bedrijf al de moeite niet neemt om bij onderhandelingen te zijn, is dat vaak geen goed teken.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content