Twitter experimenteert met niet-chronologische tijdlijn

* © Belga
Wim Kopinga Freelance journalist

Twitter gaat experimenteren met een niet-chronoligische tijdlijn. Relevantie wordt daarbij belangrijker dan het moment waarop iets geplaatst is.

Het sociale netwerk heeft al langer te kampen met beperkte groeicijfers, waardoor het nieuwe manieren zoekt om Twitter interessant te maken voor nieuwe gebruikers. Een woordvoerder benadrukt aan Reuters dat het om een experiment gaat. “We blijven zoeken naar manieren waarop mensen de beste inhoud te zien krijgen bij het gebruik van Twitter”, klinkt het in een statement.

Maar niet alle van de 320 miljoen gebruikers zijn blij met de nieuwe ontwikkelingen – ze uitten hun onrust uiteraard op Twitter zelf.

Twitter stapte de afgelopen jaren al af van een volledig chronoligische tijdlijn. Oudere tweets die alsnog relevant kunnen zijn voor een gebruiker worden ook getoond in de tijdlijn. Vorige maand veranderde Twitter het ‘favorite’-icoontje al in een ‘like’-knop, om de functie duidelijker te maken voor nieuwe gebruikers.

In 2012 veranderde Facebook de manier waarop posts getoond worden ook al. Standaard wordt de tijdlijn daar op relevantie getoond, al blijft het mogelijk om dit te veranderen in ‘meest recent’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content