Twitter gaat imitatieprofielen permanent schorsen na opduiken van Musk-parodieën

© Getty Images

Twitteraars die zich uitgeven voor een andere gebruiker, en die niet duidelijk vermelden dat het om een parodie gaat, zullen permanent geschorst worden. Dat heeft Elon Musk, de nieuwe eigenaar van de sociaalnetwerksite, deze week meegedeeld. De aankondiging komt er nadat enkele mensen zich voor Musk hadden uitgegeven.

‘Voordien gaven we een waarschuwing voor de schorsing. Maar nu we de verificatie op grote schaal uitrollen, zal er geen waarschuwing meer zijn’, schrijft Musk op Twitter. ‘Vanaf nu zullen alle gebruikers die zich bezighouden met imitatie zonder duidelijk ‘parodie’ te vermelden permanent worden geschorst.’ De nieuwe topman beklemtoonde ook dat mensen die hun profielnaam wijzigen tijdelijk hun verificatie zullen verliezen.

Hervorming verificatiesysteem

Onder meer de accounts van de Amerikaanse comédienne Kathy Griffin en van de acteur Rich Sommer werden al zonder waarschuwing geschorst. Zij hadden hun profielnaam veranderd in ‘Elon Musk’ en hadden ook hun profielfoto aangepast om zich voor te kunnen doen als de nieuwe eigenaar van Twitter.

Musk had na de overname aangekondigd dat hij het verificatiesysteem voor Twitter zou hervormen. Gebruikers zullen acht dollar per maand moeten betalen wanneer ze een blauw vinkje naast hun profielnaam willen. Dat leidde bij heel wat mensen tot de vrees dat er meer valse accounts zouden opduiken.

Partner Content