Twitter gebruikt Belgische technologie voor nieuwe site

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Twitter heeft een community-site voor ontwikkelaars gelanceerd die draait op het open source content managementsysteem Drupal van de Antwerpenaar Dries Buytaert. Het Amerikaanse dienstenbedrijf van Buytaert, Acquia, zorgt voor de technologische ondersteuning en de cloud infrastructuur. “Dit is een belangrijk moment voor Drupal”, zegt Buytaert. “Het gebeurt immers niet elke dag dat één van de belangrijkste en hotste internetbedrijven één van zijn sites overzet op ons beheerssysteem. We werken al een tijdje samen met Twitter aan deze webstek, maar ik kon er om contractuele redenen nog niet veel over zeggen.”

Twitter heeft een community-site voor ontwikkelaars gelanceerd die draait op het open source content managementsysteem Drupal van de Antwerpenaar Dries Buytaert. Het Amerikaanse dienstenbedrijf van Buytaert, Acquia, zorgt voor de technologische ondersteuning en de cloud infrastructuur.

Sinds bekend raakte dat het Witte Huis overgestapt is op het CMS van onze landgenoot, gaat het ongemeen hard met Drupal. Na onder meer NBC, Al Jazeera en de Universiteit van Stanford, maakt nu ook het Amerikaanse internetbedrijf Twitter gebruik van het open source beheersysteem, en wel voor zijn nieuwe community site ‘dev.twitter.com’, die zich richt tot honderdduizenden ontwikkelaars.

Voor de technische ondersteuning en de cloud infrastructuur is Twitter overigens gaan aankloppen bij Acquia, het Amerikaanse dienstenbedrijf van Buytaert. Acquia helpt ondernemingen met het bouwen van websites die draaien op Drupal.

“Twitter is altijd een fan geweest van open source initiatieven zoals Drupal”, zegt platformdirecteur Ryan Sarver van Twitter, “maar uiteindelijk hebben we de beslissing genomen met Drupal en Acquia in zee te gaan omwille van de flexibiliteit van het platform, en het maatwerk dat kan geleverd worden.”

Buyaert is alvast in zijn nopjes met het project. “Dit is een belangrijk moment voor Drupal”, klinkt het. “Het gebeurt immers niet elke dag dat één van de belangrijkste en hotste internetbedrijven één van zijn sites overzet op ons beheerssysteem. We werken al een tijdje samen met Twitter aan deze webstek, maar ik kon er om contractuele redenen nog niet veel over zeggen.”

Momenteel hebben zo’n 750.000 ontwikkelaars bijna één miljoen apps bij elkaar geschreven die gebruik maken van de Twitter-API, goed voor 13 miljard API-oproepen per dag. “Astronomische getallen natuurlijk”, glundert Buytaert, die er snel aan toevoegt dat Drupal op het lijf geschreven is van grote ontwikkelaarsgemeenschappen. “Ook sites voor ontwikkelaars van onder meer Symantec en DivX draaien al op ons CMS.”

Kapitaalronde

Gisteren nog raakte bekend dat Acquia vijftien miljoen dollar ophaalt bij Tenaya Capital, Northbridge Venture en Sigma Partners. Dat is meteen al de vierde kapitaalronde voor de onderneming. In november werd nog 8,5 miljoen dollar opgehaald.

Het verse kapitaal zal gebruikt worden voor de internationale expansie van Acquia (onder meer in Europa), en voor marketingdoeleinden. In totaal heeft het vooralsnog succesvolle Acquia sinds 2007 al 38,5 miljoen dollar opgehaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content