Twitter: ‘Geen aanwijzingen van Russische inmenging in Amerikaanse kiescampagne’

Twitter-CEO Jack Dorsey. © Reuters

Twitter heeft in tegenstelling tot Facebook geen aanwijzingen dat vanuit Rusland gepoogd is de Amerikaanse verkiezingscampagne te beïnvloeden via haar sociaal netwerk. “We hebben daar geen bewijzen van gevonden”, zei de topman van Twitter, Jack Dorsey, woensdag op dmexcode, een beurs voor de digitale industrie in Keulen.

Facebook meldde vorige week dat profielen met verbindingen naar Rusland voor ongeveer 100.000 dollar advertentieruimte hadden gekocht om zich in de binnenlandse politiek van de Verenigde Staten te mengen. Daarbij werden zowat 470 profielen geïdentificeerd, die tussen juni 2015 en mei 2017 ongeveer 3.000 berichten geplaatst hadden. Daarbij zou ook reclame gemaakt zijn voor betogingen. Buitenlandse inmenging in de kiescampagne is verboden in de VS.

Trump blokkeren

Jack Dorsey zei voorts dat hij er niet voor zou terugschrikken de Twitter-account van president Donald Trump te blokkeren als die de regels van deze internetdienst zou overtreden. “We wenden bij elke account dezelfde gebruiksregels aan”, zei Dorsey, die Twitter elf jaar geleden in het leven riep.

Partner Content