Twitter heft blokkade van account New York Post op

© New York Post

Twitter heeft het account van de New York Post gedeblokkeerd. Volgens het sociale mediabedrijf heeft de rechtse tabloid zijn beleid op het gebied van gehackt materiaal aangepast en kan de krant nu opnieuw tweets versturen.

Twitter had het account van de krant op 14 oktober geblokkeerd nadat de New York Post artikelen publiceerde over de zoon van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. Op basis van e-mails schreef de krant dat Hunter Biden de invloed van zijn vader zo’n zes jaar geleden gebruikte toen hij voor de Oekraïense aardgasmaatschappij Burisma werkte. Joe Biden, destijds vicepresident, zou zijn zoon te hulp zijn geschoten.

Omdat het om gehackt materiaal ging, besloot Twitter het account te blokkeren. Dat besluit leidde tot veel verontwaardiging onder Republikeinen. Die beschuldigden het bedrijf van selectieve censuur tegen conservatieven.

De New York Post tweette een foto met het vogellogo van Twitter dat uit een kooi vloog, met het onderschrift ‘Twitter zet stap terug, ontgrendelt eindelijk Post-account na Biden-ban.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content