Twitter koopt start-up rond machine learning

© Reuters
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Twitter heeft de Londense start-up Magic Pony Technology gekocht. Het is al de derde overname van Twitter in het domein van machine learning.

Mocht u er nog aan twijfelen: artificial intelligence en machine learning zijn het nieuwe strijdtoneel van de grote techjongens. Ook Twitter laat zich niet onbetuigd en koopt met Magic Pony Technology een start-up die gespecialiseerd is in machine learning en dan meer bepaald in visuele verwerking. Denk dan concreet aan alsmaar slimmer wordende algoritmen die kunnen ‘begrijpen’ wie of wat er precies op een foto staat.

Twitter kondigde de overname zelf aan in een blogpost. Het gaat al over de derde overname in dit domein. In juli 2014 lijfde Twitter al Madbits in en zo’n jaar geleden kwam Whetlab ook in de handen van Twitter. Het team van Magic Pony zal ondergebracht worden in Twitter Cortex: dat is het team binnen Twitter dat zich met machine learning bezig houdt.

Twitter is allicht wel meer van plan met de achterliggende technologie. Twitter-ceo Jack Dorsey geeft in het blogbericht namelijk aan dat Magic Pony “de sterktes van Twitter in ‘live’ en in video kan verbeteren” en dat het “meer creatieve mogelijkheden op Twitter zal brengen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content