Twitter laat gebruikers meedenken over regels voor wereldleiders

Angela Merkel en Boris Johnson.

Twitter laat zijn gebruikers meedenken over nieuwe regels voor wereldleiders die gebruikmaken van het platform. Voor die groep gelden minder strenge regels dan voor andere gebruikers.

Het bedrijf zegt het beleid te willen aanpassen aan de steeds veranderende manier waarop politici en overheidsfunctionarissen met Twitter omgaan. Daarom wordt nu aan gebruikers gevraagd of zij vinden dat wereldleiders zich moeten houden aan de regels die ook voor anderen gelden en welke strafmaatregelen gepast zijn.

Tot en met 12 april kunnen gebruikers wereldwijd een vragenlijst invullen. Die is beschikbaar in veertien talen, waaronder het Arabisch, Engels, Chinees en Spaans. Daarnaast schakelt Twitter verschillende experts in.

Trump geblokkeerd

De manier waarop Twitter omgaat met politici en ambtenaren is het onderwerp van gesprek sinds het platform begin dit jaar het account van Donald Trump blokkeerde. De toenmalige Amerikaanse president werd van meerdere socialemediaplatforms geweerd omdat hij zijn volgers volgens critici aanzette tot de bestorming van het parlementsgebouw in Washington.

Trump-aanhangers uitten kritiek op het besluit van Twitter, terwijl anderen zeiden dat de berichtendienst al eerder actie had moeten ondernemen tegen Trump. ‘Politici en functionarissen blijven zich continu ontwikkelen bij het gebruik van ons platform. We willen dat onze regels relevant blijven in het licht van de voortdurend wijzigende aard van het politieke discours op Twitter, en de gezondheidstoestand van het publiek debat beschermen’, zegt Twitter in een blogpost.

Partner Content