Twitter lanceert muziekapplicatie

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Microblogsite Twitter heeft een applicatie uitgebracht die muziek op maat aanbiedt. De app werkt zowel in de browser als op de iPhone.

De Twitter-app #Music – zowel beschikbaar voor de iPhone als in de browser – helpt je bij je zoektocht naar muziek die aansluit bij jouw smaak. Artiesten als Moby en alt-J spraken hun lof al uit over de muziektoepassing.

De app geeft weer welke muziek trending is op Twitter, suggereert nieuwe muziek op basis van de artiesten die jij al volgt op Twitter en laat zien naar welke muziek jouw vrienden luisteren.

#Music geeft ook meer informatie over de bands waar je naar luistert. Zo wordt verwezen naar hun Twitter-pagina’s en wordt getoond waar deze artiesten zelf zoal naar luisteren en wie zij volgen.

Links naar iTunes en Spotify

Je kan binnenin de applicatie of op de webpagina meteen ook luisteren naar muziek, en dit via links naar iTunes (waar je previews kunt horen), Spotify en Rdio (waar je volledige liedjes kunt afspelen).

De #Music-app is beschikbaar voor iPhone en via music.twitter.com, maar voorlopig nog enkel in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content