Twitter maakt beursprijs bekend

De microblogdienst wil tussende 17 en 20 dollar krijgen per aandeel. Dat zet meteen de waarde van het bedrijf op meer dan tien miljard.

De microblogdienst wil tussende 17 en 20 dollar krijgen per aandeel. Dat zet meteen de waarde van het bedrijf op meer dan tien miljard.
Eerst en vooral de rekensom: In zijn beursdocumenten zegt Twitter dat het zeventig miljoen aandelen wil aanbieden. Dat wil zeggen dat het bedrijf bij zijn IPO tussen de 1,190 en 1,400 miljard dollar wil ophalen.

Die zeventig miljoen aandelen zijn goed voor dertien procent van de totale voorraad. Dat wil zeggen dat het totale bedrijf, aan 20 dollar per aandeel, 10,769 miljard dollar of 7,792 miljoen euro waard is. Het bedrijf zal overigens naar de NYSE trekken en niet naar de Nasdaq.

In de beursdocumenten valt verder nog te lezen dat het bedrijf vandaag 218 miljoen maandelijkse gebruikers telt. Samen goed voor een half miljard tweets per dag. Al wil dat niet zeggen dat het platform vandaag een goudmijn is voor de eigenaars. Zo boekte het bedrijf in de eerste zes maanden van dit jaar een verlies van 69 miljoen dollar op een omzet van 254 miljoen dollar.

Momenteel haalt Twitter zijn inkomsten uit advertenties. Promotionele tweets, accounts en trends zijn bronnen van inkomsten. Vandaag verdienen veel bedrijven aan Twitter, denk maar aan tools voor bedrijven om de berichtenstroom over hun merken te analyseren, maar Twitter zelf staat nu voor de uitdaging om zijn berichtendienst te laten evolueren naar een bedrijf met winst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content