Twitter maakt zich klaar voor rechtszaak tegen Musk

Twitter noemt de beslissing van Elon Musk om de overname van het platform stop te zetten ‘ongeldig en onrechtmatig. Musk had eerder beloofd de berichtendienst voor 44 miljard dollar te kopen.

Twitter vindt dat miljardair Elon Musk de overname van het platform niet correct heeft stopgezet. Het bedrijf zegt in een persmededeling dat het al zijn verplichtingen uit het akkoord met Musk heeft nageleefd. Het bedrijf eist dan ook dat Musk zich aan zijn belofte houdt om het voor 44 miljard dollar over te nemen, zo blijkt uit een brief die werd gepubliceerd op de website van de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Musk beschuldigde Twitter ervan onvoldoende informatie te geven over het aantal spamaccounts en nepaccounts op het sociale netwerk. Die gegevens zijn belangrijk omdat dergelijke accounts niet reageren op advertenties. Dat Twitter zou hebben nagelaten om het team van Musk de nodige gegevens te verstrekken om beweringen over spamaccounts en nepaccounts te verifiëren, komt volgens de advocaten van Musk neer op contractbreuk. Musk verklaarde het akkoord over de verkoop voor beëindigd.

Twitter heeft ondertussen een grote advocatenfirma onder de arm genomen. In een brief die zij schreven aan Musk luidt het dat de beëindiging ongeldig is omdat Musk en zijn partners ‘bewust, opzettelijk, moedwillig en wezenlijk inbreuk pleegden op de overeenkomst’. Verder zegt het bedrijf dat het door Musk gevraagde informatie zal blijven leveren zoals voorzien in het akkoord en dat het ‘alle nodige maatregelen zal nemen om de transactie af te ronden’.

Als de twee partijen naar de rechtszaal trekken, kan dat tot een zeer lange strijd leiden. In het contract dat Musk tekende staan er clausules die hem dwingen ermee door te gaan, dus de uiteindelijke uitspraak zal draaien om interpretaties van die clausules en of Musk en Twitter hun respectieve verplichtingen zijn nagekomen. Ondertussen heeft het nieuws wel effect op het platform zelf. Na de bekendmaking dat Musk Twitter niet zou overnemen, zakte de het aandeel van de berichtendienst gisteren op de beurs met meer dan 10 procent naar 32,65 dollar. Twitter noteert al geruime tijd ver onder de 54,2 dollar die Musk in april had geboden per aandeel.

Partner Content