Twitter ondersteunt voortaan meerdere fysieke beveiligingssleutels

Beveiligingssleutels zoals die van Yubico zijn een extra fysieke beveiliging om toegang te krijgen tot je account. © .

Goed nieuws voor wie zijn of haar account laat beheren door meerdere mensen. Het is voortaan mogelijk om meerdere security keys aan een twitterprofiel te koppelen.

Twitter biedt al een tijdje multi-factor authentication aan. In de meest eenvoudige vorm wil dat zeggen dat je een een code per sms of in een verificatieapp krijgt telkens je wil inloggen op een nieuw toestel.

Wie nog een stap verder wil gaan kan een beveiligingssleutel aanschaffen. Dat is een speciale usb-stick die je in je computer moet steken om toegang te krijgen tot je account. Voor mobiele toestellen zijn er varianten die ook Bluetooth of NFC ondersteunen.

Tot nu toe kon je op Twitter maar één sleutel aan een account linken. Dat wordt nu aangepast waardoor er meerdere beveiligingssleutels toegang kunnen krijgen.

Politici

Dat lijkt een detail, maar komt wel van pas bij specifieke profielen zoals politici. Zij zijn immers vaker een doelwit van hackers, maar laten vaak ook hun account beheren door medewerkers. Dat wil zeggen dat er een wachtwoord wordt doorgegeven en in sommige gevallen dat dat wachtwoord niet al te moeilijk is. Zonder multi-factor authentication volstaat het om dat wachtwoord te raden en op iemands account in te loggen.

In februari waren er nog twee Vlaamse politici die hun account tijdelijk in handen zagen vallen van een hacker. Vermoedelijk ging het om iemand die hun wachtwoord kon raden.

Op termijn wil Twitter nog een stap verder gaan en gebruikers de keuze geven om van beveiligingssleutels de primaire inlogmethode te maken. Vanaf dan kan je kiezen om enkel in te loggen op je account wanneer je over je fysieke beveiligingssleutel beschikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content