Twitter-oprichter wil burgemeester van New York worden

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Jack Dorsey, medeoprichter van Twitter en bewoner van San Francisco, wil ooit naar New York verhuizen om er burgemeester te worden.

Medeoprichter van Twitter (en stichter van het mobiele betaalbedrijf Square) Jack Dorsey beoogt het New Yorkse burgemeesterschap. Dat heeft hij gezegd op de Amerikaanse tv.

‘Waar ik van houd in New York is de ‘elektriciteit’ die je er onmiddellijk voelt. Er heerst chaos, alsof je in een auto zit in het midden van een storm. Iedereen raast rondom jou, en toch voel je je veilig in die auto.’

Michael Bloomberg Met een nettowaarde van meer dan 1 miljard dollar, zou Dorsey in de voetsporen kunnen treden van huidig burgemeester Michael Bloomberg als miljardair in de New Yorkse politiek. New York is Jack Dorsey overigens niet volledig onbekend. Hij heeft er gestudeerd en gewerkt.

In december 2012 heeft Twitter de kaap van de 200 miljoen actieve gebruikers per maand overschreden. Square, het mobiele betaalbedrijf van Dorsey, heeft meer dan 400 werknemers in dienst, en mag Starbucks tot één van zijn klanten rekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content