Twitter plaatst (opnieuw) melding bij verkiezingstweet Trump

Donald Trump.

Berichtendienst Twitter heeft opnieuw een corrigerende mededeling geplaatst onder een post van Donald Trump. De Amerikaanse president beweerde in een tweet dat het resultaat van de verkiezingen weleens nooit nauwkeurig zou kunnen worden vastgesteld vanwege het ‘ongekend’ grote aantal stembiljetten dat dit jaar ‘ongevraagd’ naar kiezers wordt gestuurd.

Twitter plaatste een uitroepteken onder de tweet met een link naar een tekst waarin wordt uitgelegd hoe Amerikanen op 3 november veilig per post kunnen stemmen. Het socialmediabedrijf heeft al vaker tweets van Trump van een mededeling voorzien, ook over dit onderwerp. De fervente twitteraar beweert geregeld dat stemmen per post erg fraudegevoelig is, terwijl verkiezingsfraude volgens experts nauwelijks voorkomt in de Verenigde Staten.

Twitter maakte vorige week bekend dat het zijn beleid tegen berichten die zijn bedoeld om het vertrouwen in de Amerikaanse verkiezingen te ondermijnen aan gaat scherpen. Misleidende of onjuiste informatie wordt verwijderd of voorzien van een waarschuwing. Dat geldt onder meer voor onbewezen theorieën over verkiezingsfraude of misleidende informatie over de uitslagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content