“Twitter staat niet te koop”

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Twitter staat niet te koop, zegt een van de oprichters van de microbloggingdienst.

Twitter staat niet te koop, zegt een van de oprichters van de microbloggingdienst.

Noch Facebook, noch Google, noch Microsoft, noch Apple zal het populaire Twitter overnemen. Een eenvoudige en droge ‘nee’, was het antwoord van een van de oprichters van Twitter in een interview op de Amerikaanse zender ABC, op de vraag of de microbloggingsite te koop staat.

Sinds Twitter een overnamebod van 500 miljoen dollar door concurrent Facebook afsloeg, draaide de geruchtenmolen op volle toeren. Al naargelang hoe de wind waaide, was het Google, Microsoft of zelfs Apple die op het punt stond om de dienst over te nemen. Maar een overname lijkt dus voorlopig zeker niet aan de orde.

Mede-oprichter Biz Stone sprak immers klare taal: “We zijn nog maar net begonnen. Het bedrijf is twee jaar oud, we hebben nog zoveel te doen, zoveel verbeteringen door te voeren, en moeten nog zo veel groeien”. Toch kan Twitter nu al prat gaan op indrukwekkende groeicijfers. Waar in februari 2008 volgens Nielsen Online nog maar 475.000 unieke bezoekers langs de website passeerden, was dat in februari van dit jaar zo maar eventjes 7 miljoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content