Twitter stelt teleur

* © Belga

Het aandeel Twitter ging dinsdag in de Amerikaanse nabeurshandel hard onderuit. De eerstekwartaalcijfers van de berichtendienst vielen beleggers zwaar tegen. Daarbij stelde ook de omzetprognose voor het huidige kwartaal teleur.

Twitter behaalde in de eerste drie maanden van het jaar een omzet van 594,5 miljoen dollar, flink meer dan de 435,9 miljoen dollar een jaar eerder. Marktkenners hadden echter duidelijk op hogere opbrengsten gerekend, zij gingen voorafgaand aan de cijferpresentatie uit van 607,9 miljoen dollar. Twitter zelf weet het niet voldoen aan de marktverwachtingen aan het feit dat adverteerders hun uitgaven niet zo snel als verwacht opvoerden.

Twitter zag het verlies afnemen, van 162,4 miljoen dollar vorig jaar tot 79,7 miljoen dollar. Er waren maandelijks 310 miljoen actieve gebruikers, 3 procent meer dan een jaar eerder. In het vierde kwartaal had Twitter 305 miljoen maandelijkse gebruikers.

Voor het huidige tweede kwartaal voorziet Twitter een omzet in de bandbreedte van 590 tot 610 miljoen dollar. Dat is onder de prognose van kenners, die rekenden op 677 miljoen dollar. De omzetprognose, in combinatie met de lager dan verwachte omzet in het eerste kwartaal, zette het aandeel in de handel nabeurs 11 procent in het rood. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content