Twitter treft maatregelen na beledigende tweets tegenover Britse vrouwen

© Reuters

De jongste tijd werden meerdere bekende Britse vrouwen via Twitter beledigd en bedreigd. Tony Wang, de baas van Twitter in Groot-Brittannië, verontschuldigt zich en kondigt maatregelen aan.

Er zijn de jongste tijd verschillende Britse vrouwen beledigd en bedreigd geweest op Twitter. Onder de slachtoffers bevonden zich Labour-parlementslid Stella Creasy en feministe Ciado-Perez. Tegen die laatste werd gedreigd met aanranding.

Tony Wang, de baas van Twitter in Groot-Brittannië, heeft nu zijn excuses aangeboden aan alle bedreigde en beledigde Britse vrouwen. Op zijn persoonlijk account noemt hij de desbetreffende tweets “onaanvaardbaar, zowel in de reële wereld als op Twitter”.

Om dit soort praktijken in de toekomst te kunnen voorkomen, verscherpt Twitter zijn beleid. Zo werd het reglement al aangepast om duidelijk te maken dat dit soort gedrag niet getolereerd wordt, en komt er op alle Twitter-platformen een knop waarmee je beledigende tweets kunt melden.

Intussen heeft de politie al enkele daders opgepakt, en worden de klachten van acht mensen grondig onderzocht. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content