Twitter verbant complotdenker Alex Jones dan toch

Alex Jones © REUTERS

Twitter zegt donderdag dat het de accounts van de extreemrechtse complotdenker Alex Jones uit de Verenigde Staten definitief afsluit.

Aanleiding zijn berichten en video’s die een dag eerder verschenen en het reglement van het sociaal netwerk zouden schenden.

Alex Jones is de stichter van InfoWars, de website waarvan Twitter ook al het account heeft gesloten. Hij is een mediatieke figuur die aanleunt bij extreemrechts. Zijn bekendheid heeft hij te danken aan het verspreiden van complottheorieën, onder meer over de aanslagen van 11 september 2001 en de schietpartij op een kleuterschool in Sandy Hook.

‘Vandaag hebben we definitief @realalexjones en @infowars geschorst van Twitter en Periscope’, klonk het. Periscope is de videoapplicatie die eigendom is van de groep. ‘We hebben de beslissing genomen op basis van nieuwe informatie over de tweets en video’s die woensdag zijn gepost. Ze schenden onze richtlijnen tegen wangedrag. Ook in het verleden waren er schendingen door die accounts.’

Jones werd onlangs ook al verbannen door Facebook en Apples podcast-app. Twitter besloot in eerste instantie echter dat de complotdenker mocht blijven, al werd hij wel één week geschorst wegens eerdere tweets die de regels van het platform overtraden.

Partner Content