Twitter vereenvoudigt filteren van tweets

Twitter maakte bekend dat het algoritmes toevoegt aan de metadata die tweets kunnen filteren op taal en volgens een bepaalde waarde. De wijziging zal vanaf woensdag 20 februari ingaan.

In een bericht op het developers-blog kondigt Twitter aan dat het nieuwe velden gaat toevoegen aan de structuren in zijn Application Programming Interface (API). Ontwikkelaars zullen met de nieuwe filters gemakkelijker relevante tweets kunnen opsporen.


Twitter zal met “filter_level” aan elke tweet een waarde toekennen. In eerste instantie gaat het om de waarden “none”, “low” en “medium”. Later wordt mogelijk ook nog een waarde “high” ingevoerd. Onduidelijk is wel op basis van welke gegevens de berichten beoordeeld worden. De berichten met de waarden “medium” en (later ook) “high” zullen min of meer overeenkomen met de “Top Tweets” in de zoekresultaten op Twitter, volgens het blogbericht.


Met de nieuwe “lang”-filter is het mogelijk tweets volgens de taal waarin ze geschreven zijn te doorzoeken. Met een door komma’s gescheiden lijst kunnen tweets in de opgegeven talen worden gefilterd.


Met de nieuwe filters hoeven apps waarmee gebruikers tweets posten en hun Twitter-timeline lezen niet meer “alle” tweets te tonen, maar kunnen ze op basis van parameters een subset van tweets selecteren. Vanaf 20 februari zal Twitter de waarde-filter activeren. De taal-filter volgt niet veel later.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content