Twitter volgend jaar naar de beurs?

© Reuters

Twitter waagt volgend jaar de sprong naar de beurs, schrijft The Sunday Times. De microblogsite zou 11,3 miljard euro waard kunnen zijn.

Twitter bereidt een beursgang in 2014 voor. Dat schrijft de krant The Sunday Times. Volgens het Britse dagblad zou de sociaalnetwerksite uit San Francisco vijftien miljard dollar of ruim 11,3 miljard euro waard kunnen zijn.

Volgens The Sunday Times zal het management van Twitter de volgende weken een aantal investeringsbanken selecteren. Topman Dick Costolo heeft zijn plannen naar verluidt al uitvoerig toegelicht aan potentiële adviseurs als Morgan Stanley, Goldman Sachs en JP Morgan.

Ophefmakende beursgang

Vooraanstaande bronnen uit het bankwezen menen te weten dat de onderneming mogelijk reeds in het eerste kwartaal van volgend jaar de sprong naar de beurs zal wagen. De bankiers staan naar verluidt te trappelen om een rol te spelen in wat één van de meest ophefmakende beursgangen van de laatste jaren moet worden.

In het spoor van Facebook

Twitter treedt zo in de voetsporen van Facebook, dat zich in mei vorig jaar op de beurs waagde. Snel na de introductie begon de koers van het Facebook-aandeel echter te dalen en pas in augustus dit jaar bereikte het aandeel opnieuw de waarde van de beursintroductie.

Ondernemer Jack Dorsey richtte Twitter zeven jaar geleden op. Hij heeft nog steeds een aandeel van drie procent in het bedrijf. De sociaalnetwerksite heeft wereldwijd 500 miljoen gebruikers. (Belga/MI)

Partner Content