Twitter werkt aan knop om tweets op te slaan

Twittervogel © .

Twitter werkt aan een bladwijzer. Daarmee kan je tweets gemakkelijk bijhouden om op een later tijdstip te lezen, zonder dat de auteur van de tweet daarvan op de hoogte wordt gebracht.

Volgens Twitter was er veel vraag naar dergelijke knop. Totnogtoe houden nogal wat twitteraars belangrijke tweets bij door functies te gebruiken die daar niet meteen voor bedoeld zijn: met het hartje, door ze te retweeten of door ze in een privébericht naar zichzelf te sturen. Volgens Jesar Shah, product manager bij Twitter, zal de nieuwe functie privé zijn: mensen wiens tweet je opslaat, zullen daar niet van op de hoogte gebracht worden.

Het kan misschien vreemd klinken om het lezen van een tweet van hoogstens 140 tekens uit te stellen. Maar als de tweet deel is van een langere discussie of van een tweetreeks, kan het toch handig zijn om die bij te houden. Recent kondigde Twitter ook aan dat ze de tekenlimiet van 140 naar 280 wil brengen en dat ze werkt aan een functie waarmee een tweetreeks in één keer kan geplaatst worden.

Het ontwerp van de ‘save for later’- knop is nog in volle ontwikkeling. Er werd een prototype getoond, maar het is niet bekend wanneer de functionaliteit in het microblogplatform zal geïntegreerd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content