Twitter werkt aan scheldfilter

© iStock
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Korte-berichtendienst Twitter zou aan een filter werken voor trefwoorden. Die moet gebruikers de mogelijkheid geven om tweets met bepaalde woorden automatisch te blokkeren.

Korte-berichtendienst Twitter zou aan een filter werken voor trefwoorden. Die moet gebruikers de mogelijkheid geven om tweets met bepaalde woorden automatisch te blokkeren. De dienst ligt al enige tijd onder vuur voor de scheldpartijen die ze te verwerken krijgen. Twitter maakt het net mogelijk om publiek eender wat te zeggen tegen eender wie. En dat ‘eender wat’ leunt al eens dicht aan bij beledigingen. Prominente gebruikers, zoals recent nog actrice Leslie Jones (van onder meer Ghostbusters) stapten al op door de hoeveelheid racistische en seksistische aanvallen die hen te beurt vielen.

Twitter probeert daar wat aan te doen en is al een tijdje op zoek naar een goede technologische oplossing voor het probleem. De trefwoordenfilter is alvast één mogelijkheid, zo leerde Bloomberg van niet-geïdentificeerde Twitter-medewerkers. Het geeft gebruikers meer controle over wat ze te zien krijgen. Een gelijkaardige tool werd al geïnstalleerd op de populaire Instragram app. Businessgebruikers kunnen daar de commentaren op hun foto’s via een filter modereren. Belangrijkste probleem is waarschijnlijk dat de ondernemende troll woorden kan misspellen om een trefwoordenfilter te omzeilen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content