Twitter wil 1 miljard dollar ophalen met beursgang

Microblog Twitter wil met de eerste verkoop van aandelen een miljard dollar (740 miljoen euro) ophalen. Het bedrijf zou uiteindelijk mikken op een opbrengst van zo’n 15 miljard dollar (11 miljard euro).

Dat blijkt uit documenten die bij de beurswaakhond SEC werden ingeleverd. De beursgang zou voor Thanksgiving, eind november, een feit moeten zijn. Twitter maakte nog niet bekend op welke beurs het aandeel genoteerd zal worden, de Nasdaq of de New York Stock Exchange.

Twitter-topman Jack Dorsey kreeg het idee voor de berichtendienst van maximaal 140 tekens, die oorspronkelijk ontwikkeld was voor mobiele telefoons, toen hij samen met de twee andere medeoprichters van Twitter, Biz Stone en Evan Williams, werkte bij podcastontwikkelaar Odeo. De dienst werd uiteindelijk gelanceerd in maart 2006.

Twitter heeft naar eigen zeggen 218 miljoen actieve gebruikers die samen elke dag 500 miljoen tweets de wereld insturen. De website behoort tot de tien meest bezochte sites wereldwijd. De waarde van het bedrijf uit San Francisco wordt geschat op 10 tot 15 miljard dollar. Het heeft 900 werknemers. (Belga/TV)

Partner Content