Twitter wil omzet verdubbelen met meer reclame

Twitter wil met meer reclame omzet in drie jaar verdubbelen

Techbedrijf Twitter kijkt naar advertenties en het aantrekken van meer gebruikers om zijn jaaromzet omhoog te krijgen. Er wordt ook gedacht aan abonnementen op Tweetdeck, de app voor professionale gebruikers.

Twitter wil zijn jaaromzet in de komende drie jaar verdubbelen tot 7,5 miljard dollar. Om de advertentie-inkomsten op te voeren wil Twitter bijvoorbeeld het aantal dagelijkse gebruikers omhoog krijgen van het huidige 192 miljoen naar 315 miljoen. Dan zou het bedrijf meer geld voor reclame kunnen vragen.

Om die extra gebruikers aan te trekken moeten sommige Twitteraars met veel volgers geld kunnen verdienen aan het netwerk, denkt het socialemediabedrijf. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door gebruikers een fooi te laten geven voor leuke tweets. Ook denkt Twitter aan het invoeren van ‘superlikes’, waarmee gebruikers tegen betaling hun favoriete Twitteraars kunnen volgen en dan ook exclusieve berichten van hen kunnen zien.

Verkopen via Twitter

Verder wil Twitter, net als bijvoorbeeld Instagram en Facebook, bedrijven de mogelijkheid geven om zaken te verkopen via het sociale netwerk. Die plannen zijn nog wel in een ‘zeer vroeg stadium’.

Twitter ontvouwde zijn plannen tijdens een investeerdersdag. Eerder had het bedrijf al laten weten dat het aantal gebruikers is blijven groeien, ook nadat voormalig Amerikaans president Donald Trump van het netwerk werd gegooid. Sommige kenners vreesden dat Trump-fans massaal van Twitter zouden wegtrekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content