Twoddler gaat met eerste Inca-award lopen

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

‘Twoddler’, een onlinetoepassing die peuters toelaat om van op afstand met hun ouders te communiceren, heeft de eerste Inca-award in de wacht gesleept.

‘Twoddler’, een onlinetoepassing die peuters toelaat om van op afstand met hun ouders te communiceren, heeft de eerste Inca-award in de wacht gesleept.

Het geesteskind van Bart Swennen, Gert Vos en Johannes Taelman maakt het mogelijk om via een ‘activity center’ van Fisher Price (dat uitgerust is met een rist sensoren), te communiceren langs het internet. Telkens de gebruiker met het speelgoed aan de slag gaat, wordt er een welbepaalde boodschap verstuurd via Twitter.

“Een goed idee met erg veel potentieel”, vond internetspecialist Clo Willaerts, die mee in de jury zetelde. “Met Twoddler wordt het internet eigenlijk de fysieke wereld in getrokken dankzij de inventieve combinatie van hardware en software. Kinderen, maar ook mensen die zich verbaal slecht kunnen uitdrukken, kunnen dankzij Twoddler toch communiceren met hun naasten.”

Met de Inca-awards wil het IBBT innovatie en creativiteit aanmoedigen. Wie er in slaagde om op een korte tijdspanne een ict-toepassing te ontwikkelen met een maatschappelijke dimensie, maakte kans om een deel van de prijzenpot van 20.000 euro mee naar huis te nemen. In totaal liepen er 35 inzendingen binnen.

Vier kandidaten mochten met een zilveren medaille naar huis gaan: ‘Hupskadee’ (een online portaal waarmee snel een babysit kan geregeld worden); ‘Startcomputer’ (een toepassing voor mensen die niet met de computer willen/kunnen werken); ‘Ikkanhet.be’ (een internettoepassing voor mensen die graag iets bij willen leren), en ‘Tableau’ (een interactieve touch applicatie voor publieke informatie).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content