Uber: ‘Klacht tegen ons is slecht nieuws voor Brusselse inwoners en pendelaars’

© Reuters

Uber reageert op de klacht van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) door nog eens te benadrukken dat het ‘een betrouwbare, veilige en praktische vervoersoplossing’ aanbiedt.

Smet dient een klacht in bij het parket tegen de praktijken van taxidienst Uber in de hoofdstad. Daarmee komt ook in België een eind aan de ‘softe’ aanpak van de omstreden online-vervoersdienst, schrijft De Morgen.

‘Klacht is slecht nieuws voor inwoners en pendelaars in Brussel’

Uber neemt kennis van Smets uitspraken. ‘Deze verklaringen zijn slecht nieuws voor de inwoners en pendelaars in Brussel die gebruikmaken van de applicatie en die wekelijks toeneemt’, zegt Uber. ‘Wij bieden een veilige vervoersoplossing. Als een Uber besteld wordt, zijn de passagier en de bestuurder volledig verzekerd. Potentiële Uber-bestuurders worden strikt gescreend voor ze toegelaten worden tot het platform.’

‘Samengewerkt met Brusselse regering’

Bij de taxidienst wordt ook benadrukt dat er nauw samengewerkt is geweest met de Brusselse regering vanaf het moment dat hij zijn dienst in de hoofdstad lanceerde. ‘We hebben samengewerkt om een juridisch kader te creëren dat rekening houdt met nieuwe technologieën. We zijn op regelmatige basis in contact met Smet en voor volgende week werd een nieuwe vergadering met hem vastgelegd’, besluit Uber.

Ondertussen: Parijse taxi’s voeren actie tegen Uber

Intussen voeren ook de Parijse taxi’s acties tegen Uber. Een honderdtal taxi’s zijn maandagmorgen beginnen samenstromen voor een slakkengangactie tegen de omstreden taxidienst, zo heeft het Franse persbureau AFP gemeld.

De taxi’s verzamelden vanop de luchthavens Roissy en Orly, respectievelijk ten noorden en ten zuiden van de Franse hoofdstad.

De twee grootste vakbonden hadden nochtans niet tot de actie gemobiliseerd, zodat er in de Lichtstad en op de luchthavens alsnog taxi’s beschikbaar zijn. Wellicht zullen er echter omvangrijke files zijn.

(Belga/MI)

Partner Content