Uber krijgt taxivergunning Londen terug

© Uber

Taxibedrijf Uber heeft zijn taxivergunning in Londen terug. Een Britse rechter besliste dat het Amerikaanse bedrijf genoeg heeft gedaan om aan de voorwaarden te voldoen.

Uber was vorig jaar zijn licentie kwijtgeraakt omdat Transport for London (TfL), dat de vergunningen uitgeeft in de Britse hoofdstad, vond dat het bedrijf herhaaldelijk in gebreke was gebleven. Volgens de rechter heeft Uber in het verleden inderdaad fouten gemaakt, maar komt het nu wel in aanmerking voor een vergunning. Het taxibedrijf had zelf beroep aangetekend tegen de beslissing van TfL, dat sprak van een ‘patroon van tekortkomingen’.

Vergunning voor anderhalf jaar

De rechter besloot Uber een vergunning voor anderhalf jaar te geven. De uitspraak is een belangrijke overwinning voor de onderneming. Londen is een van de belangrijkste markten voor het bedrijf.

In 2017 raakte Uber zijn vergunning in Londen ook al eens kwijt. Na een beroep kreeg het bedrijf toen een verlenging voor vijftien maanden, waar veertien voorwaarden aan verbonden waren. Inmiddels moet het bedrijf aan twintig voorwaarden voldoen. De regels die er zijn bijgekomen, gaan voornamelijk over de controle van de identiteit van chauffeurs en controle op verzekeringsfraude.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content