Uber nu in India onder vuur na verkrachting

© Reuters
Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

In India is een vrouw verkracht door een taxichauffeur die ze had geboekt via de populaire app Uber. De autoriteiten wijzen met beschuldigende vinger naar het Amerikaanse bedrijf.

De 26-jarige vrouw uit Delhi zegt dat ze na een etentje via de Uber-app een rit naar huis had gezocht en dat de chauffeur die haar meenam, haar verkrachtte. Een medisch onderzoek heeft de aanranding bevestigd, weet de BBC. De dader is zondag opgepakt.

De politie wijst met een beschuldigende vinger naar het bedrijf achter de populaire Uber-app, dat niet genoeg zou doen om de achtergronden van hun chauffeurs te controleren. Ook zou de man geen gps-volgsysteem in zijn auto gehad hebben.

Uber belooft zijn volledige medewerking aan het onderzoek. Het bedrijf uit San Francisco benadrukt dat veiligheid de hoogste prioriteit heeft zegt allerlei controlemechanismen te hebben ingevoerd om een veilige rit te garanderen.

De alternatieve taxidienst, waarbij gebruik wordt gemaakt van een smarthone-applicatie om bestuurder en klant met elkaar in contact te brengen, is opgericht in 2009 en intussen actief in circa 200 landen. In Duitsland is de app verboden. Ook in België was er al protest tegen.

Update: Uber verboden in Delhi

De autoriteiten in Delhi hebben Uber intussen verboden. Volgens het ministerie van Transport, zo meldt de BBC, werd het bedrijf op een zwarte lijst gezet wegens ‘misleiden van klanten’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content