Uber stopt test zelfrijdende auto na ongeluk

Een vloot zelfrijdende auto's van Uber. © REUTERS

Uber stopt tijdelijk met zijn testprogramma voor zelfrijdende auto’s na een ongeluk in Arizona vrijdag. In afwachting van het onderzoek is besloten voorlopig te stoppen met de tests.

Uber bevestigde de crash waarbij een zelfrijdende auto op de kant belandde nadat een andere auto geen voorrang verleende. Op het moment van het ongeval zaten twee personen vooraan in de auto, zoals dat steeds het geval is tijdens testritten. Volgens Uber raakte niemand ernstig gewond.

Het zelfrijdende-autoprogramma van Uber is niet zonder controverse. Zo wordt de taxi-app aangeklaagd door Google-zusterbedrijf Waymo, omdat Uber diens techniek voor het zelfrijdend maken van auto’s zou hebben gestolen. Ook rijden de zelfrijdende Ubers in Arizona rond, omdat ze in Californië niet welkom zijn. Uber weigert in die staat een vergunning aan te vragen.

Uber kwam de afgelopen tijd ook in het nieuws vanwege een seksistische bedrijfscultuur. Topman Travis Kalanick en vijf andere Uber-medewerkers zouden in 2014 in Seoul een karaoke-escortbar hebben bezocht. Een vrouwelijke marketingmanager klaagde daar een jaar later over, omdat het bezoekje haar een ongemakkelijk gevoel had gegeven.

Partner Content