Uber werkt samen met NASA om in 2020 vliegende taxi’s te kunnen testen

© Uber

Uber gaat samenwerken met ruimtevaartorganisatie NASA aan een luchtverkeerssysteem voor vliegende taxi’s. Dat kondigde Uber-baas voor productontwikkeling Jeff Holden aan op de techconferentie Web Summit in Lissabon.

Holden liet weten dat een vliegende taxi al in 2020 zal worden getest in Los Angeles, nadat Uber eerder al had aangekondigd zo’n taxi ook te willen testen in Dallas en Dubai. Volgens Holden heeft Uber een ‘Space Act’-overeenkomst met NASA afgesloten voor een nieuw luchtcontrolesysteem dat al het laagvliegende verkeer in goede banen moet leiden.

Dat initiatief is onderdeel van het Elevate-programma waarmee Uber een netwerk van vliegende taxi’s wil gaan inzetten om passagiers te vervoeren. Die plannen kondigde uber vorig jaar aan in een white-paper. In april trok het taxi-bedrijf oud-NASA-medewerker Mark Moore aan. Hij wordt hoofd van Ubers vliegdienst.

De vliegende taxi’s zouden elektrisch werken, verticaal opstijgen en landen zoals een helikopter, met geen uitstoot en een minimale hoeveelheid geluid. Ze zullen aanvankelijk nog bestuurd worden door piloten, maar moeten op termijn zelfvliegend worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content