Uber wil netwerk van vliegende auto’s demonstreren tegen 2020

. © Uber

Uber heeft aangekondigd dat het in 2020 een netwerk van vliegende auto’s wil uitrollen in Dallas en Dubai.

De vliegende taxi’s zouden elektrisch werken, verticaal opstijgen en landen zoals een helikopter, met geen uitstoot en een minimale hoeveelheid geluid. Volgens Uber zou de kostprijs ongeveer even hoog moeten zijn als een gewone UberX-rit. De technologie die nodig is voor zowel de auto’s als de benodigde infrastructuur bestaat echter nog niet.

Toch hoopt Uber zijn doel te bereiken door een samenwerking met onder meer vliegtuigbouwer Embraer en helikopterfabrikant Bell. Bell is het bedrijf dat meegeholpen heeft aan de ontwikkeling van de Osprey, een militair toestel dat ook verticaal kan opstijgen en landen. Het bedrijf hoopt op de wereldtentoonstelling van 2020 in Dubai een eerste demonstratie te kunnen geven van zijn ‘Uber Elevate Network’.

Het bedrijf investeert ook zwaar in zelfrijdende auto’s. Daar heeft het echter een rechtszaak tegen zich lopen van het zelfrijdende autoproject van Google. Uber wordt door Google beschuldigd technologie voor autonome wagens van hun gestolen te hebben. Indien Google de rechtszaak wint zou dit een halt kunnen toeroepen aan Ubers project met zelfrijdende auto’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content