Ubidata is ‘Jonge ondernemer 2008’

Het Brusselse bedrijf Ubidata heeft de onderscheiding “Jonge ondernemer van het jaar” gekregen.

Het Brusselse bedrijf Ubidata heeft de onderscheiding “Jonge ondernemer van het jaar” gekregen.

Sinds 2003 beloont “Enterprize” elk jaar een onderneming die blijkt geeft van bijzondere innovatie en internationaal denken. De award werd uitgereikt in aanwezigheid van Vlaams minister van Economie Patricia Ceysens.

Enterprize is een initiatief van de Vlerick Management School, de Beurs Ondernemen en Business Angels Connect. Jonge bedrijven kunnen zich bij het begin van het jaar inschrijven en krijgen een intensieve coaching van onder meer het Vlaams Agentschap Ondernemen en Vlerick. Na de zomer worden de meest veelbelovende nieuwkomers beloond.

Ubidata geeft bedrijven de mogelijkheid hun wagenpark vanop afstand te volgen en te beoordelen of hun chauffeurs ecologisch verantwoord rijden. Het bedrijf ontwikkelde daarvoor eigen hardware en software. Die meten onder meer of de chauffeur zich aan de maximumsnelheden houdt en niet onnodig hard optrekt. Bedrijven kunnen zo het verbruik van de wagens beperken en de verzekeringspremie drukken.

Ubidata werd opgericht in 2003 en boekt sindsdien een jaarlijkse groei van 65 procent. De omzet bedraagt intussen 750.000 euro en het bedrijf stelt elf mensen tewerk.

Naast Ubidata sprongen ook onder meer MaxFi, The Bold Brush en Bloxx in het oog. Zij kregen een onderscheiding in de categorie ‘Projecten’: bedrijven die nog in de opstartfase zitten.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content