UCB trekt IT stukje bij beetje binnenshuis

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Achter de aankondiging dat het Belgische biofarmabedrijf UCB zo’n 40 ict’ers wil aanwerven schuilt een ‘selectieve herinternalisering’ van kritieke it-functies. UCB, een bedrijf met 9000 werknemers en een omzet van 3,1 miljard euro, doorzwom de voorbije jaren woelige wateren. Dat vertaalde zich onder meer in verschillende collectieve ontslaggolven (450 mensen in 2008 en zo’n 100 eind 2009). Bij de IT-afdeling werd intensief teruggegrepen naar externe resources. In die mate zelfs dat het aantal externe consultants opliep tot 300, evenveel als het aantal interne ict’ers van de groep.

Achter de aankondiging dat het Belgische biofarmabedrijf UCB zo’n 40 ict’ers wil aanwerven schuilt een ‘selectieve herinternalisering’ van kritieke it-functies.

UCB, een bedrijf met 9000 werknemers en een omzet van 3,1 miljard euro, doorzwom de voorbije jaren woelige wateren. Dat vertaalde zich onder meer in verschillende collectieve ontslaggolven (450 mensen in 2008 en zo’n 100 eind 2009). Bij de IT-afdeling werd intensief teruggegrepen naar externe resources. In die mate zelfs dat het aantal externe consultants opliep tot 300, evenveel als het aantal interne ict’ers van de groep.

Nu heeft UCB besloten om opnieuw 40 ict’ers aan te werven. Doel is “met eigen middelen in te staan voor de kritieke ict-functies. Sommige daarvan werden voordien door externe leveranciers ingevuld en zullen selectief geherinternaliseerd worden”, legt cio Herman De Prins uit. De gezochte profielen behelzen onderzoek en ontwikkeling, infrastructuur, corporate functies, architectuur en processen zoals SAP.

De beweging van de biofarmagroep past binnen een grotere beweging naar ‘(her)insourcing’, die vandaag bijvoorbeeld al plaatsgrijpt in de financiële sector, met name bij ING en BNP Paribas Fortis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content